Віброакустична система ВАС-1 для ранньої вібраційної діагностики обертових механізмів - Яворський, І.М.; Юзефович, Р.М.; Кравець, І.Б.; Мацько, І.Й.; Стецько, І.Г.; Луферчик, П.П. (Наука та інновації, 2013)
Представлена розроблена у Фізико-механічному інституті ім. Г.В. Карпенка НАН України віброакустична система
для виявлення та діагностики дефектів обертових вузлів механізмів на ранніх стадіях їх розвитку, основою якої є теорія і методи статистики періодично нестаціонарних випадкових процесів та їх узагальнень. Описано функціональні
можливості системи. Розглянуто приклад її застосування при виявленні та ідентифікації дефектів підшипників ковзання турбоагрегатів ТЕС. Представлена разработанная в Физико-механическом
институте им. Г.В. Карпенка НАН Украины виброакустическая система для выявления и диагностики дефектов вращательных узлов механизмов на ранних стадиях
их развития, основой которой являются теория и методы
статистики периодически нестационарных случайных
процессов и их обобщений. Описаны функциональные возможности системы. Рассмотрен пример её применения при выявлении и идентификации дефектов подшипников скольжения турбоагрегатов ТЭС. Vibroacoustical system developed in Karpenko Physicomechanical
institute of NAS of Ukraine and intended for
detection and diagnostic of rotating mechanisms defects on
their early stage is presented in the article. It is based on
theory and statistic methods of periodically non-stationary
random processes and their generalizations. The functional properties of the system are described. The example of its usage for detection and identification of sliding bearings defects of turbo-unit of power plants is shown.