Перспективи проектного фінансування наукової і науково-технічної діяльності в Україні - Чеберкус, Д.В. (Наука та інновації, 2013)
Проведено огляд сучасного стану розвитку наукової сфери України та проблем фінансового забезпечення наукових досліджень. Наведено позитивний досвід Держінформнауки України щодо застосування проектного фінансування наукових проектів, орієнтованих на створення новітніх технологій, та окреслено наступні кроки у напрямку
створення нормативно-правових умов використання фінансування наукової і науково-технічної діяльності. Проведен обзор современного состояния развития
научной сферы Украины и проблем финансового обеспечения научных исследований. Приведен положительный опыт Госинформнауки Украины в применении проектного финансирования научных проектов, ориентированных на создание новейших технологий, и определены последующие шаги в направлении создания нормативно-правовых условий использования финансирования
научной и научно-технической деятельности. An overview of the current state of scientific sphere of
Ukraine and problems of financial support of research and developments
are made. Positive experience of State Agency on
Science, Innovation and Informatization of Ukraine in application
project funding of research and developments, aimed at
creating new technologies is expounded. The further steps towards
the establishing of legal framework to stipulate extension of project funding of R&D in Ukraine are outlined.