Конденсовані з парової фази композиційні матеріали з металевою матрицею. Повідомлення 1. Дисперсно-зміцнені матеріали - Гречанюк, М.І. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Наведено узагальнені дані по конструюванню конденсованих з парової фази дисперсно-зміцнених матеріалів. Показано, що фізико-механічні властивості конденсатів залежать від типу матриці, дисперсних частинок, температури і шорсткості підкладки,чистоти вихідних матеріалів, швидкості їх випаровування. Представлена обобщенные данные по конструированию конденсированных из паровой фазы дисперсно-упрочненных материалов. Показано, что физико-механические свойства конденсатов зависят от типа матрицы, дисперсных частиц, температуры и шероховатости подложки, чистоты исходных материалов, скорости их испарения. These summaries of results condensed from the vapor phase dispersive- strong materials. Shown that physical and mechanical properties of the condensates depend on the type of matrix, dispersed particles, temperature and substrate roughness, purity starting materials, speed of evaporation.