Конденсовані з парової фази композиційні матеріали з металевою матрицею. Повідомлення 2. Мікрошаруваті матеріали - Гречанюк, М.І. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Зроблено узагальнення стану проблеми отримання конденсованих з парової фази мікрошаруватих металевих матеріалів. Вперше на прикладі мікро-шаруватих матеріалів мідь—молібден показана можливість одержання композицій з товщиною шару менше І мкм при температурах підкладки вище 0,3 від температури плавлення легкоплавкого шару (міді). Сделано обобщение состояния проблемы получения конденсированных из паровой фазы микрослойных металлических материалов. Впервые на примере микрослойных материалов медь—молибден показана возможность получения композиций с толщиной слоя менее 1 мкм при температурах подложки выше 0,3 от температуры плавления легкоплавкого слоя (меди). Make a generalization of the problem of obtaining condensed from the vapor phase microlayer metallic materials. For the first time as an example microlayer material copper—molybdenum possibility of producing compositions with a layer thickness of less than 1 micron at substrate temperatures above 0,3 on the melting point fusible layer (copper).