Фізико-хімічні, структурні та технологічні властивості розплавів, стекол та волокон на основі гірських порід і відходів металургійних виробництв. Частина 1. Синтез модифікованих мінеральних волокон та їх структура - Чувашов, Ю.М.; Клевцов, В.М.; Ященко, О.М.; Дідук, І.І.; Кошеленко, Н.І. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Розглянуто можливість отримання синтезованих шихт з гірських порід і відходів металургійних (феронікелевих) виробництв. Отримано зразки штапельних, неперервних і грубих волокон різних діаметрів та якості, що можуть знайти застосування як самостійно, так і при виготовленні композиційних матеріалів для різноманітних галузей промисловості (будівельній, хімічній, аграрній та ін,). Рассмотрена возможность получения синтезированных шихт из горных пород и отходов металлургических (ферроникелевых) производств. Получены образцы штапельных, непрерывных и грубых волокон разных диаметров и качества, которые могут найти применение как самостоятельно, так и при изготовлении композиционных материалов для различных областей промышленности (строительной, химической, аграрной и др.). In article the opportunity of reception synthesized compound from rocks and waste metallurgical (f'erronickel) manufactures is considered Staple samples, continuous and rough fibres of different diameters and quality which can find application as independently and at manufacturing composite materials for different areas of the industry (building, chemical, agrarian, etc.) are received