Фізико-хімічні, структурні та технологічні властивості розплавів, стекол та волокон на основі гірських порід і відходів металургійних виробництв. Частина 2. Дослідження властивостей та структури модифікованих мінеральних волокон - Дідук, І.І.; Чувашов, Ю.М.; Ященко, О.М.; Горбачев, Г.Ф.; Грицак, Г.С. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Досліджено властивості та структуру волокон із гірських порід базальтоподібного складу та відходів феронікелевого виробництва. Показано, що отримані волокна мають підвищені показники температуро- та лугостійкості. Исследованы свойства и структура волокон из горных пород базальтоподобного состава и отходов ферроникелевого производства. Показано, что полученные волокна имеют повышенные показатели температуро- и щелочестойкости. In article researches of properties and structure of fibers from rocks basalt-similar composition and a waste ferronickel manufactures are resulted. It is shown that the received fibres have the raised parameters temperature- and alkali resistance.