Моделювання впливу дефектів на резонансний спектр механічних коливань порошкових матеріалів - Вдовиченко, О.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2010)
Проведено обчислювальні дослідження впливу об'емних пор та площинних дефектів на резонансний спектр порошкових матеріалів в діапазоні nopucтocті 0—0,24. Одержані розв'язки дозволили встановити особливості зміни резонансного спектра зразків матеріалу в залежності від nopucтocтi. Методом определения собственных значений проведены вычислительные исследования влияния объемных пор и плоских дефектов на резонансный спектр механических колебаний порошковых материалов в диапазоне пористости 0 — 0,24. Полученные решения позволили установить особенности изменения резонансного спектра свободных колебаний кубических образцов материала в зависимости от пористости The method of eigenvalue approximation is used to numerical calculation for the study of influence of volumetric pores and flat defects on resonant spectrum of mechanic oscillation of powder materials with porosity of 0 to 0,24. The received solutions allowed to exhibit the character of changes of free vibration resonant spectrum of a cube sample depends of porosity.