Олекса Різниченко. “Промінь з Одеси” (2006) (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У поемі “Промінь з Одеси: До 30-х роковин Української Гельсінкської Групи” (КАCДО, 2006) Олекси Різниченка (Різникова) із промовистим епіграфом із “Ріґведи”: “О боги! Дайте нам багатство, / що складається з героїв!”, присвяченій славетному подружжю правозахисників (одній із засновників УГГ, ученому-мікробіологу, одеситці Ніні Строкатій-Караванській та її чоловікові Святославу Караванському, авторові “Російсько-українського словника складної лексики”, 1998), подано добірку поезій із попереднього однойменного видання 2000 р. та деяких правозахисних документів.