Фазово-структурний стан та технологічні властивості синтезованих порошків сульфідів заліза та міді - Радченко, О.К.; Сидорчук, О.М.; Орел, Г.Г.; Волощенко, С.М.; Мамонова, А.А. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Досліджено фазово-структурний стан та технологічні властивості отриманих при низькотемпературному синтезі порошків сульфідів заліза та міді. Встановлено, що вибором вихідних порошків металів з наперед заданими технологічними властивостями та застосуванням низькотемпературного синтезу (з температурою, суттєво нижчою за температуру плавлення синте¬зованої сполуки) можна регулювати технологічні властивості порошків, зокрема їх формувальність. Исследованы фазово-структурное состояние и технологические свойства полученных при низкотемпературном синтезе порошков сульфидов железа и меди. Установлено, что выбором исходных порошков металлов с заданными технологическими свойствами и применением низкотемпературного синтеза (с температурой существенно ниже температуры плавления синтезированной соединения) можно регулировать формуемостъ полученных порошков. The phase-structural state and technological properties of the synthesized powders at low-temperature synthesis of sulphides of iron and copper are investigated. Found that by selecting the initial metal powders with predetermined technological properties and application of low-temperature synthesis (with a temperature significantly lower than the melting point of the synthesized compounds) can be adjusted compatibility obtained powders.