Магнитоимпеданс наноструктуры Cu-Fe₃O₄-CeO₂-Fe₃O₄-Cu - Андреева, А.Ф.; Касумов, А.М.; Хриновский, В.З.; Микитченко, А.А. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Рассмотрена работа наноразмерной структуры Cu-Fe₃O₄-CeO₂-Fe₃O₄-Cu на переменном токе. В зависимости от условий наблюдается как положительный, так и отрицательный знак туннельного магнитоимпеданса (ТМИ). Наибольшее значение ТМИ наноструктуры составило 734%, ему соответствует наибольшая поляризация спинов электронов в слоях Fe₃O₄, равная 93,8%. При роботі на змінному струмі у наноструктурі Cu-Fe₃O₄-CeO₂-Fe₃O₄-Cu отримано найбільше значення тунельного магнітоімпедансу, яке дорівнює 734%, та відповідна йому найбільша величина поляризації спінів електронів у шарах Fe₃O₄ 93,8%. Проведено порівняння наноструктур з тунельним бар 'єром на основі CeO₂ та Y₂О₃. The work ofnanoscale structure Cu-Fe₃O₄-CeO₂-Fe₃O₄-Cu on alternating current was studied A positive and negative sign of tunneling magnetoimpedance (TMI) at different conditions were observed. The greatest magnitude of TMI = 754% correspon-ded to the largest spin electron polarization in the Fe₃O₄ layers, which was egual to 93,8%.