Дослідження процесу термічної переробки відходів карборунду в сонячній печі - Пасічний, В.В.; Остапенко, С.О.; Даниленко, М.І. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Експериментально доведено можливість термічної переробки в сонячних печах промислових відходів карборунду з отриманням нанодисперсного порошку діоксиду кремнію SiO₂ підвищеної чистоти. Визначено деякі фізико-хімічні характеристики продукту переробки. Экспериментально доказана возможность термической переработки в солнечных печах промышленных отходов карборунда с получением нанодисперсного порошка диоксида кремния SiO₂ повышенной чистоты. Определены некоторые физико-химические характеристики продукта переработки. Possibility of thermal processing in solar furnaces of industrial carborundum wastes with obtaining of a nano-dispersive dioxide silicon SiO₂ of the raised cleanliness powder is experimentally proved Definition of some physical and chemical characteristics of processing product is spent.