Дослідження структури поверхні волокон із гірських порід основного складу типу базальтів та силікатних систем - Дідук, І.І.; Чувашов, Ю.М.; Ященко, О.М.; Горбачев, Г.Ф.; Черюканов, С.Д.; Скорик, М.А. (Современные проблемы физического материаловедения, 2012)
Проведено дослідження мікроструктури поверхні волокон із гірських порід та силікатних систем із додаванням ZrO₂. Показано, що волокна мають доволі неоднорідну будову поверхні, зумовлену наявністю різного роду дефектів. Проведены исследования микроструктуры поверхности волокон из горных пород и силикатных систем с добавками ZrO₂. Показано, что волокна имеют довольно неоднородное строение поверхности, обусловленное наличием разного рода дефектов. In article researches of a microstructure of a surface of fibres from rocks and silicate systems with additives ZrO₂ are resulted. It is shown, that fibres have non-uniform enough structure of a surface connected with presence of a different sort of defect.