Організаційно-функціональні аспекти створення віртуального підприємства. - Подчасова, Т.П. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій та систем НАН і МОН України, 2008)
Розглянуто сутність віртуального підприємства
гнучкого виробництва, що базується на інтеграції діяльності
групи територіально віддалених підрозділів, які працюють над
спільним проектом (або групою проектів) і орієнтовані на
застосування сучасних інформаційних технологій.
Проаналізовано сутність змін, що відбулися у сучасній
економіці та мали суттєвий вплив в цілому на концепцію
побудови промислових підприємств. Розглянуто основні
організаційні та функціональні аспекти створення віртуального
підприємства.