Молекулярна топологія: новий напрям у лікознавстві - Чекман, І.С.; Небесна, Т.Ю.; Казакова, О.О.; Висоцький, А.О. (Наука та інновації, 2013)
Описано виникнення та застосування нового методу — молекулярної топології — при розробці нових лікарських
засобів. Суть молекулярної топології — топографічна характеристика молекул за допомогою числових показників,
які називаються топологічними індексами. Їх числовий формат полегшує автоматичний пошук молекул з подібними
структурними, фізико-хімічними, біологічними і фармакологічними властивостями. Описано возникновение и применение нового метода — молекулярной топологии — при разработке новых
лечебных средств. Суть молекулярной топологии — топографическая характеристика молекул с помощью числовых показателей, которые называются топологическими индексами. Их числовой формат облегчает автоматический поиск молекул с подобными структурными, физико-химическими, биологическими и фармакологическими свойствами. The origin and application of molecular topology — a new method in drug design is described. Its scope is the topological
characterization of molecules by means of numerical invariants,
called topological indices. Their numerical format facilitates the automatic search of other molecules with similar
structural, physicochemical, biological and pharmacological properties.