Снижение негативного влияния Fе-содержащих интерметаллидов на силумины путем электрогидроимпульсной обработки расплава - Синчук, А.В.; Цуркин, В.Н.; Федченко, Н.А. (Процессы литья, 2011)
Рассмотрено влияние жидкофазной электрогидроимпульсной обработки на морфологию и химический состав Fе-содержащих фаз в силуминах с различным содержанием железа. Показано, что обработка обеспечивает измельчение игольчатых интерметаллидов, выделение Fе-содержащих фаз в компактном виде, перераспределение химических элементов между интерметаллидами и улучшение механических свойств сплавов. Розглянуто вплив рідкофазної електрогідроімпульсної обробки на морфологію та хімічний склад фаз, що містять залізо, в силумінах з різним вмістом заліза. Показано, що обробка забезпечує здрібнення голчастих інтерметалідів, виділення фаз, що містять залізо, в компакному вигляді, перерозподіл хімічних елементів між інтерметалідами та підвищення механічних властивостей сплавів. Influence of liquid-phase electrical hydro pulse treatment on morphology and chemical composition of Fe-containing phases in silumins with the various maintenance of iron is considered. It is shown, that processing provides crushing needle intermetallides, allocation of Fe-containing phases in a compact kind, redistribution of chemical elements between intermetallides and improvement of mechanical properties of alloys.