Відпрацювання наукомісткої технології та створення дослідно-виробничої дільниці з виготовлення високоефективного прецизійного алмазного правлячого інструменту для потреб машинобудування України та імпортозаміщення - Новіков, М.В.; Лавріненко, В.І.; Шейко, М.М.; Скрябін, В.О.; Максименко, А.П.; Скок, В.М. (Наука та інновації, 2013)
Описані проведені в Інституті надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України розробки по виготовленню високоефективного прецизійного алмазного інструменту спеціального призначення. Ці розробки відкривають наукові та технологічні можливості виготовлення спеціального правлячого алмазного інструменту для потреб машинобудування України та заміщення імпортного інструмента вітчизняним на підприємствах України. Описаны проведенные в Институте сверхтвердых материалов им. В.М. Бакуля НАН Украины разработки по изготовлению высокоэффективного прецизионного алмазного инструмента специального назначения. Эти разработки открывают научные и технологические возможности изготовления специального правящего алмазного инструмента для нужд машиностроения и замещения импортного инструмента отечественным на предприятиях Украины. Manufacturing process design of high-precision diamond tool for special applications carried out at V. M Bakul Institute for Superhard Materials of NAS of Ukraine is described. Presented developments open up scientific and technological capabilities of special dress diamond tool production for mechanical engineering and substitution of imported tools at Ukrainian enterprises by home-produced.