Установка для виробництва теплоізоляційного заповнювача у вигляді порожнистих мікрокульок - Костогриз, К.П. (Наука та інновації, 2013)
Наведено результати виконання інноваційного проекту зі створення установки для виробництва теплоізоляційного заповнювача для будівництва. Описано проведені дослідження з термічної обробки сирцевого природного алюмосилікатного матеріалу різних родовищ у лабораторній установці з псевдозрідженим шаром. Подано оброблені
результати цих досліджень — залежність коефіцієнта спучування матеріалу від температури обробки та початкового
розміру часток. Наведено схему технологічної лінії, в яку інтегровано ділянку з установкою для виробництва заповнювача у вигляді порожнистих мікрокульок. Приведены результаты выполнения инновационного
проекта по созданию установки для производства теплоизоляционного заполнителя для строительства. Описаны проведенные исследования по термической обработке сырцового природного алюмосиликатного материала
разных месторождений в лабораторной установке с псевдоожиженным слоем. Представлены обработанные результаты этих исследований — зависимости коэффициента
вспучивания материала от температуры обработки и исходного размера частиц. Приведена схема технологической линии, в которую интегрирован участок с установкой для производства заполнителя в виде пустотелых микрошариков. The results of the innovation project fulfillments of creation
of unit for heat insulating filler manufacture for construction
are reduced. The researches on a heat treatment raw natural aluminоsilicate material of different deposits in
the laboratory-scale fluidized bed unit are carried out. The handling results of these researches — relation of expanding
coefficient of material from treatment temperature and initial particle size are introduced. The scheme of the technological
line in which integrated the unit for hollow micropellet filler manufacture is reduced.