Апаратно-програмні комплекси для автоматичного зварювання неповоротних стиків трубопроводів атомних електростанцій - Махлін, Н.М.; Коротинський, О.Є.; Свириденко, А.О. (Наука та інновації, 2013)
Наведено результати доробку ІЕЗ ім. Є.О. Патона по створенню вітчизняних зразків обладнання з елементами адаптивного керування для автоматичного зварювання неповоротних стиків трубопроводів при монтажі і ремонті енергоблоків атомних та теплових електростанцій, в суднобудуванні, хімічному машинобудуванні, на підприємствах нафтогазового комплексу та в інших галузях промисловості. Приведены результаты наработок ІЕЗ им. Е.О. Патона по созданию отечественных образцов оборудования с элементами адаптивного управления для автоматического сваривания неповоротных стыков трубопроводов при монтаже и ремонте энергоблоков атомных и тепловых электростанций, в судостроении, химическом машиностроении, на предприятиях нефтегазового комплекса и в других областях промышленности. Achievements of the E.O. Paton Electric Welding Institu te in development of domestic samples of equipment with elements of adaptive control for automatic position pipe welding during assembly and repair of power units of nuclear and heat power electric stations, in shipbuilding and chemical engineering, at enterprises of oil-and-gas complex and in other branches of industry are presented.