Применение высококачественного синтетического чугуна взамен чугуна "нирезист" - Гусейнов, Б.Г.; Бабанлы, М.Б.; Исмаилов, Ф.С. (Процессы литья, 2011)
Рассмотрена возможность применения синтетического чугуна взамен чугуна «нирезист» при
изготовлении деталей погружных насосов для откачки пластовой жидкости из нефтяных скважин. Показано соответствие синтетического чугуна с высокой плотностью всем требованиям,
предъявляемым к «нирезисту». Установлено, что срок службы изделий из синтетического
чугуна больше, чем из «нирезиста». Результаты исследования внедрены в производство. Розглянуто можливість застосування синтетичного чавуну замість чавуна „нірезист” при
виготовленні деталей занурених насосів для відкачування пластової рідини із нафтових свердловин. Показано відповідність синтетичного чавуна з високою густиною всім вимогам, які
пред'являють до «нірезисту». Встановлено, що строк виробів з синтетичного чавуну більший,
ніж «нірезиста». Результати дослідження впроваджено у виробництво. The possibilities of synthetic iron instead of cast iron “nirezist”, which is used for production in oil
pumps for pumping out formation fluid from oil wells. It is noted that the synthetic iron with a high
density corresponds to a all the pa-rametrs of cast iron – “nirezist”. The service life of synthetic iron
passes the original. Results of the study are introduced into production.