Сонячний тепловий повітряний колектор на основі нового типу селективного покриття - Мусій, Р.Й.; Мідяна, Г.Г.; Макітра, Р.Г.; Васютин, Я.М.; Хованець, Г.І.; Заборовський, А.Б. (Наука та інновації, 2014)
На основі найкращого селективного покриття за оптичними та експлуатаційними характеристиками сконструйовано сонячний тепловий повітряний колектор, що працює виключно від сонячної енергії за принципом одночасної
вентиляції приміщення та обігріву. Його можна застосовувати для будинків відпочинку, музеїв, дерев’яних церков,
складів, гаражів, дач, теплиць і т.п. На основе лучшего селективного покрытия по оптическим и эксплуатационным характеристикам сконструирован солнечный тепловой воздушный коллектор, работающий исключительно от солнечной энергии по принципу одновременной вентиляции помещения и обогрева. Его можно применять для домов отдыха, музеев, деревянных церквей, складов, гаражей, дач, теплиц и т.д. Based on the best for optical performance and selective
coating solar thermal air collector, which operates by solar
power on the principle of simultaneous ventilation and heating
facilities, is designed. It can be used for vacation homes,
museums, wooden churches, warehouses, garages, houses, greenhouses etc.