Зовнішньотемпоральна кваліфікація форм наказового та умовного способів при вираженні таксисних відношень послідовності в художньому тексті - Голосова, Т.М. (Культура народов Причерноморья, 2003)
Категорія таксису в сучасному мовознавстві розглядається як темпоральне відношення між діями в широкому смислі і поєднує будь-які значення предиката у межах цілісного періоду часу, що охоплює семантику всіх компонентів поліпредикативного комплексу