Износостойкий биметалл из синтетического чугуна - Гусейнов, Б.Г.; Бабанлы, М.Б.; Исмаилов, Ф.С. (Процессы литья, 2011)
Рассмотрены возможности применения синтетического чугуна для изготовления штуцера взамен корунда (порошка Al₂O₃). Штуцер изготавлен по специальной технологии. Отмечено, что синтетический чугун с высокой плотностью соответствует всем требованиям корунда. Срок службы штуцера, изготовленного из синтетического чугуна, находится на уровне корунда, но в несколько раз дешевле. Результаты исследования предложено внедрить в производство. Розглянуто можливості застосування синтетичного чавуну для виготовлення штуцера замість
корунду (порошок Al₂O₃). Штуцер виготовлено за спеціальною технологією. Відзначено, що
синтетичний чавун з високою густиною відповідає всім вимогам корунду. Строк служби штуера, який виготовлено з синтетичного чавуну, знаходиться на рівні корунду, але в кілька разів
дешевше. Результати дослідження запропоновано впровадити у виробництво. The possibilities of synthetic iron for the manufacture of “fitting” instead of corundum (powder Al₂O₃).
Fitting is made by special technology. It is noted that the synthetic iron with a high density meets all
the requirements of corundum. The service life of “fitting” made from synthetic iron at the level of
corundum, but several times cheaper. Results of the study are offered in production.