Влияние вибрации на кристаллизацию, структуру и свойства полунепрерывнолитой заготовки - Таранов, Е.Д.; Нурадинов, А.С.; Эльдарханов, А.С.; Дука, В.М. (Процессы литья, 2011)
На алюминиевом сплаве АД31 изучено влияние вибрации на процессы кристаллизации, структурообразования и свойства полунепрерывнолитых заготовок. Установлено, что наложение вибрации на затвердевающую заготовку устраняет транскристаллизацию, измельчает макро- и микроструктуру заготовок и повышает свойства металла. На алюмінієвому сплаві АД31 вивчено вплив вібрації на процеси кристалізації, структуроутворення та властивості напівбезперервнолитих заготовок. Встановлено, що накладання вібрації на твердіючу заготовку усуває транскристалізацію, подрібнює макро- і мікроструктуру заготовок та підвищує властивості металу. On aluminum alloy AD31 influence of vibration on processes of crystallization, structurization and property continuously preparations is studied. It is established that vibration imposing on hardening preparation eliminates transcrystallization, crushes macro- and a microstructure of preparations and raises properties of metal.