Використання двомірної газової хроматографії з мас-спектрометричним детектуванням для визначення складу продуктів піролізу з відпрацьованих автомобільних шин - Герцюк, М.М.; Ковальчук, T.; Капрал, K.; Лисиченко, Г.В. (Наука та інновації, 2014)
Метод двомірної газової хроматографії в поєднанні з мас-спектрометричним детектуванням використано для визначення складу піролізної рідини — суміші продуктів піролізу відпрацьованих автомобільних шин. Ідентифіковано близько 6500 органічних сполук: насичених, ненасичених, ароматичних вуглеводнів, похідних тіофену, циклічних аміносполук. За вмістом сполук піролізна рідина близька до дизельного палива і може використовуватись як альтернативне паливо. Метод двухмерной газовой хроматографии в сочетании с масс-спектрометрическим детектированием использован для определения пиролизной жидкости — смеси продуктов пиролиза отработанных автомобильных шин. Идентифицированы около 6500 органических соединений: насыщенных, ненасыщенных, ароматических углеводородов, производных тиофена, циклических аминосоединений. По содержанию соединений пиролизная жидкость близка к дизельному топливу и может использоваться в качестве альтернативного топлива. The method of two-dimensional gas chromatography cou pled with mass-spectrometry detection was used for determination of pyrolysis liquid — a mixture of pyrolysis products of waste tires. 6500 organic compounds have been identified: the saturated, unsaturated, aromatic hydrocarbons, the derivatives of thiophene, cyclic aminocompounds. By its composition pyrolytic liquid is close to the diesel fuel and can be used as the alternative fuel.