Використання портативних раманівських спектрометрів для експрес-контролю виробничих процесів та аналізу у польових умовах - Воєвода, В.М.; Меленевський, Д.О.; Держипольський, А.Г. (Наука та інновації, 2014)
Описано основи методу раманівської спектроскопії, а також ключові області використання портативних спектрометрів. Компанія Thermo Fisher Scientific — всесвітньо відомий виробник високотехнологічного аналітичного обладнання — розробила серію портативних раманівських спектрометрів. Описаны основы метода рамановской спектроскопии, а также ключевые области использования портативных
спектрометров. Компания Thermo Fіsher Scіentіfіc — всемирно известный производитель высокотехнологического аналитического оборудования — разработала серию портативных рамановских спектрометров. Basic theory of Raman spectroscopy and its application in
various fields are described. A world leader in high-tech in s truments,
Thermo Fіsher Scіentіfіc designed a series of portable Raman spectrometers for a broad range of ap pli ca tions.