Поліуретанові функціональні покриття для захисту різного типу поверхонь від дії агресивних факторів довкілля - Савельєв, Ю.В.; Марковська, Л.А.; Робота, Л.П.; Пархоменко, Н.Й.; Савельєва, О.О. (Наука та інновації, 2014)
Створено поліуретанові композиції як поліфункціональні захисні матеріали, що можуть виконувати функції покриттів та просочувальних або зв’язуючих матеріалів. Поліуретанові композиції мають високі показники адгезії, а матеріали на їх основі водостійкі та стійкі до дії агресивних біотичних (абіотичних) і техногенних факторів (біокорозії, УФ-опромінення, хімічних агентів). Вбудовування активних сполук у макроланцюг полімера сприяє пролонгації захисних функцій пропонованих матеріалів, що є їх перевагою перед уже існуючими. Созданы полиуретановые композиции как полифункциональные защитные материалы, которые могут выполнять функции покрытий, пропиточных или связующих материалов. Полиуретановые композиции имеют
высокие показатели адгезии, а материалы на их основе водостойкие и стойкие к действию агрессивных биотических (абиотических) и техногенных факторов (биокоррозии, УФ-облучению, химических агентов). Встраивание активных соединений в макроцепь полимера способствует пролонгированию защитных функций предлагаемых материалов, что является их преимуществом перед уже существующими. New polyurethane compositions (PC) as multifunctional
protective materials that can serve as coatings or binders or
impregnating materials have been created. PC have high adhesion
values and the PC-based materials are waterproof
and resistant to aggressive biotic (abiotic) and technogenic
factors (biocorrosion, UV radiation, chemical agents). Putting
active compounds into the polymer macrochain prolongs
the protection functions of the materials. This is their advantage to existing materials.