Аукціони технологій як новітня складова інноваційної культури - Клименко, К.С. (Наука та інновації, 2014)
Проаналізовано поняття інноваційної культури як одного з основних елементів інноваційного розвитку економіки
країни та виділено її основні складники. Розглянуто аукціони технологій як один із нових інструментів для ефективного впровадження інновацій. Визначено основну ідею аукціонів, головні позитивні зміни в результаті проведення даного виду комунікації продавців та покупців технологій. Обґрунтована необхідність проведення таких заходів в Україні. Проанализированы понятия инновационной культуры как одного из основных элементов инновационного
развития экономики страны и выделены ее основные составляющие. Рассмотрены аукционы технологий как
один из новых инструментов для эффективного внедрения инноваций. Определена основная идея аукционов и
главные положительные изменения в результате проведения данного вида коммуникации продавцов и покупателей технологий. Обоснована необходимость проведения таких мероприятий в Украине. The concept of innovation culture as one of the key elements
of innovative development of economy is analysed; its
main components are identified. Technology auctions as one
of the new tools for effective innovation are considered. The basic idea of auctions and the main positive changes as a result of this type of communication between technology buyers
and sellers are determined. The necessity for such activities in Ukraine is substantiated.