Стратегія структурних реформ в економіці та новаційного розвитку України - Курза, Ю.П. (Наука та інновації, 2014)
Проведено аналіз економічного, науково-технологічного, новаційного статусу України та державної політики в цих сферах з точки зору науково-технологічного, конкурентного розриву та оборотності технологій (новацій). Запропонована стратегія по створенню нової диверсифікованої новаційної економіки шляхом науково-технологічного трансферу силами міжнародних компаній — світових технологічних лідерів. Проведен анализ экономического, научно-технологического, новационного статуса Украины и государственной политики в этих сферах с точки зрения научно-технологического, конкурентного разрыва и оборотности технологий (новаций). Предложена стратегия по созданию новой диверсифицированной новационной экономики путём научно-технологического трансфера силами международных компаний — мировых технологических лидеров. The economic, scientific, technological, novative status of Ukraine and state policy in this area is analyzed from the standpoint of scientific, technological, competitive gap and technology (innovation) negotiability. Strategy to create a new diversified novative economy through scientific and technological transfer by international companies — the world’s technological leaders, is proposed.