Стан та тенденції процесу патентування наукових розробок в Національній академії наук України - Косско, Т.Г. (Наука та інновації, 2014)
Проведено аналіз встановлення деяких закономірностей процесу патентування результатів наукових розробок,
зокрема особливостей патентування об’єктів промислової власності в галузі матеріалознавства. Зроблено порівняльний аналіз досягнень установ НАН України з патентування наукових розробок в галузі матеріалознавства. Показана ситуація навколо патентування в Україні та світі. Проведено анализ установления некоторых закономерностей процесса патентования результатов научных
разработок, в частности особенностей патентования объектов промышленной собственности в области материаловедения. Сделан сравнительный анализ достижений
организаций НАН Украины по патентованию научных
разработок в материаловедении. Показана ситуация относительно патентования в Украине и в мире. Analysis and establishment of some regularities of patenting
the results of scientific developments, in particular features
of patenting industrial property objects in the field of
material science, are carried out. The comparative analysis of
achievements of the NASU organizations in patenting scientific developments in materials science is made. The situation on patenting process in Ukraine and in the world is shown.