Академічна постановка з живопису «Одягнена напівфігура з руками». Портрет. Навчально-методична розробка для студентів вищих мистецьких навчальних закладів України - Балкінд, Л.В. (Культура народов Причерноморья, 2008)
Мета - виконати пластичне вирішення напівфігури у кольоровому і образному вираженні, виділити зону особливої уваги – обличчя і кисті рук.