Розробка технології культивування рекомбінінтного штаму-продуцента Escherichia coli з метою отримання аргініндезімінази Mycoplasma hominis - Фаюра, Л.Р.; Борецький, Ю.Р.; Пиняга, Ю.В.; Мартинюк, Н.Б.; Скороход, В.В.; Сибірний, А.А. (Наука та інновації, 2014)
Сконструйовано рекомбінантний штам кишкової палички Escherichia coli, що продукує аргініндезіміназу бактерій Mycoplasma hominis. Підібрано умови для стабілізації високопродуктивних клонів штаму-продуцента фермента. Проведено оптимізацію умов культивування штаму-продуцента в біореакторах різного об’єму. Отримано високоочищені препарати аргініндезімінази та підібрано умови їх довготривалого зберігання. Cконструирован рекомбинантный штамм кишечной палочки Escherichia coli, продуцирующий аргининдезиминазу бактерий Mycoplasma hominis. Подобраны условия для стабилизации высокопродуктивных клонов штамма-продуцента фермента. Проведено оптимизацию условий культивирования штамма-продуцента в биореакторах различного объема. Получены высокоочищенные препараты аргининдезиминазы и подобраны условия их длительного хранения. The recombinant Escherichia coli strain producing arginine deiminase of Mycoplasma hominis has been constructed. Storage conditions that provide stabilization of most productive clones of the producer were found. Terms for cultivation of the arginine deiminase producer using bioreactors of different volume were optimized. Highly purified samples of arginine deiminase were obtained and their longterm storage conditions were selected.