Нові тенденції західного світу у сфері інновацій - Падучак, Б.М. (Наука та інновації, 2014)
Охарактеризовано нові форми кооперації у сфері науки. Визначено світові тенденції щодо загальних принципів проведення наукових досліджень. Окреслюються основні проблеми фінансування фундаментальної науки. Наголошується на необхідності запровадження ефективних форм державно-приватного партнерства у сфері інновацій. Новий рівень інноваційної політики повинен базуватися на принципі злагодженої співпраці усіх суб’єктів для створення та впровадження інновацій. Охарактеризованы новые формы кооперации в научной сфере. Определены мировые тенденции касательно общих принципов проведения научных исследований. Очерчиваются основные проблемы финансирования фундаментальной науки. Отмечается необходимость внедрения эффективных форм государственно-частного партнерства в сфере инноваций. Новый уровень инновационной политики должен базироваться на принципе слаженного сотрудничества всех субъектов для создания и внедрения инноваций. New forms of science cooperation are described. The global trends on the general principles of scientific researches are defined. The main problems of basic science funding are outlined. The need for implementation of effective publicprivate partnerships in innovation is emphasized. The new level of innovation culture must be based on the principle of harmonious cooperation of all entities to achieve the creation and commercialization of innovations.