Формування нової суспільної ролі професорів у Великобританії та підходи до комерціалізації інтелектуальної власності - Шатоха, В.І.; Величко, О.Г.; Полушенко, В.А. (Наука та інновації, 2014)
На прикладі Великобританії проаналізовано роль професорів у процесах комерціалізації наукових знань. Розглянуто систему підтримки співпраці професорів з підприємствами. Наведено схеми «партнерство для трансферу знань» та «короткотермінові управлінські проекти», які застосовуються вищими навчальними закладами Великобританії. Показано процедуру комерціалізації інтелектуальної власності в Університеті Ковентрі. На примере Великобритании проанализирована роль профессоров в процессах коммерциализации научных знаний. Рассмотрена система поддержки сотрудничества профессоров с предприятиями. Представлены схемы «партнерство для трансфера знаний» и «краткосрочные управленческие проекты», которые применяются высшими учебными заведениями Великобритании. Приведена процедура коммерциализации интеллектуальной собственности в Университете Ковентри. The professors’ role in commercialization of scientific knowledge on the example of UK is analyzed. The system of support for cooperation between professors and companies.is considered. Schemes «Knowledge transfer partnership» and «Executive short projects» that are used by the UK universities Are presented The procedure of the commercialization of intellectual property at the Coventry University is described.