Механизмы влияния стандартизации на инновации - Гринев, Б.В.; Любинский, В.Р.; Даниленко, Ю.А.; Жихарева, О.В. (Наука та інновації, 2014)
Обсуждается влияние стандартизации на инновационные процессы. Приведены исследования влияния стандартов на рост национальной экономики различных стран. Проведено исследование, что является первичным – инновации или стандарты. Рассмотрена противоречивость стандартизации и инноваций, объяснены причины такой противоречивости и предложен способ, как можно избежать этого. Обговорюється вплив стандартизації на інноваційні процеси. Наведено результати дослідження впливу стандартів на ріст національної економіки різних країн. Проведено дослідження, що є первинним — інновації чи стандарти. Розглянуто суперечливість стандартизації й інновацій, пояснено причини такої суперечливості й запропоновано спосіб, як можна цього уникнути. The article discusses the impact of standardization on the innovation processes. Macroeconomic research about the standard impact on national economic growth for various countries has been given. An analysis that is primary — an innovation or standards has been conducted. The inco n sistency of standardization and innovation,,the reasons of this contrariety and the method of its prevention has been considered.