Обеспечение качества литейных форм путем улучшения - Исмаилов, Н.Ш. (Процессы литья, 2012)
Исследованы основные физико-химические и технологические свойства кварцевых песков
и бентонитов месторождений Азербайджана. Предложена методика их обработки для улучшения технологических свойств. Достигнуто улучшение технологических свойств местных
формовочных материалов за счет механохимической обработки. Показана возможность
эффективного использования кварцевых песков и бентонитов месторождений Азербайджана
для изготовления качественных литейных форм. Досліджено основні фізико-хімічні та технологічні властивості кварцових пісків та бентонітів
родовищ Азербайджану. Запропоновано методику їх обробки для покращення технологічних
властивостей. Досягнуто покращення технологічних властивостей місцевих формувальних
матеріалів за рахунок механохімічної обробки. Показана можливість ефективного використання кварцових пісків і бентонітів родовищ Азербайджану для виготовлення якісних
ливарних форм. The main physico-chemical and technological properties of quartz sand and bentonite deposits
of Azerbaijan have been investigated. The methods of their processing for the improvement of
technological properties have been proposed. Improvement of technological properties of local
molding materials by mechanochemical processing has been achieved. The possibility of the
effective use of quartz sand and bentonite from deposits of Azerbaijan to manufacture high-quality
molds has been shown.