Оцінка придатності елементів енергетичного обладнання до експлуатації понад парковий ресурс - Дробенко, Б.Д.; Будз, С.Ф.; Асташкін, В.І. (Наука та інновації, 2014)
Запропоновано підхід до визначення напружено-деформованого стану діючих елементів котлоагрегатів та дослідження можливості їх подальшої експлуатації. Досліджено стан барабанів котлоагрегатів блоків № 6 Добротвірської та № 5 Бурштинської теплових електростанцій ПАТ ДТЕК «Західенерго», які вичерпали свій парковий ресурс. Розроблено рекомендації щодо покращення технології їх ремонту та зроблено висновок про можливість подовження термінів їх експлуатації. Предложен подход к определению напряженно-деформированного состояния действующих элементов котлоагрегатов и исследование возможности их дальнейшей эксплуатации. Исследовано состояние барабанов котлоагрегатов блоков № 6 Добротворской и № 5 Бурштинской тепловых электростанций ПАТ ДТЕК «Захидэнерго», которые исчерпали свой парковый ресурс. Разработаны рекомендации относительно улучшения технологии их ремонта и сделан вывод о возможности продления сроков их эксплуатации. An approach for determination of the stress-strain state of operating boiler unit elements and study of a possibility of their further exploitation is proposed. The state of the boiler drums of Dobrotvir power plant Unit 6 and Burshtyn power plant PAO DTEK «ZakhidEnergo» Unit 5 with exhausted park resources is studied. Recommendations on the improvement of their repair technologies are developed; conclusion on the possible extension of their operational lifetime is made.