Технологічний процес та обладнання для електророзрядного локального знеміцнення грунтів різної міцності і структури - Різун, А.Р.; Голень, Ю.В.; Денисюк, Т.Д. (Наука та інновації, 2014)
Розроблено технологічний процес електророзрядного локального знеміцнення ґрунтів та виготовлено дослідний
зразок мобільного енергоємного електророзрядного генератора з керованим виділенням енергії. Застосування
пропонованого обладнання і технології дозволить значно знизити об’єм будівельних матеріалів та зменшити вартість монтажно-будівельних робіт зокрема і капітальних інвестицій в альтернативну енергетику, промислове, житлове та гідротехнічне будівництво взагалі. Разработан технологический процесс электроразрядного локального разупрочнения грунтов и изготовлен
опытный образец специального мобильного малогабаритного высокоэнергоемкого электроразрядного генератора
с управляемым выделением энергии, предназначенного
для его реализации. Применение предлагаемого оборудования и технологии позволит значительно снизить
объем строительных материалов и уменьшить стоимость
монтажно-строительных работ в частности и капитальных вложений в альтернативную энергетику, промышленное, жилищное и гидротехническое строительство вообще. Electric-discharge technology for soil local softening is
developed; the pre-production model of mobile high-energy
electric-discharge generator with the controlled energy release
is produced. Application of the proposed equipment
and technology will allow essentially reduce construction
materials and cost of the installation and construction works,
in particular, capital investments in alternative energy, industrial,
residential construction, and hydraulic engineering in general.