Розробка технології отримання великогабаритних кристалів складних оксидів для експериментів з реєстрації мюон-електронної конверсії в фізиці високих енергій - Герасимов, Я.В. (Наука та інновації, 2014)
Запропоновано технологічні прийоми для отримання якісних великогабаритних сцинтиляційних кристалів на основі силікатів рідкісноземельних елементів. Розроблено спосіб наплавлення іридієвих тиглів за рахунок використання евтектичної суміші замість фази того чи іншого оксиортосилікату. Предложены технологические подходы для получения качественных крупногабаритных сцинтилляционных кристаллов на основе силикатов редкоземельных элементов. Разработан способ наплавления иридиевых тиглей за счет использования эвтектической смеси вместо фазы того или иного оксиортосиликата. Technological approaches for qualitative large size scintillation crystals growing based on rare-earth silicates are proposed. A method of iridium crucibles charging using eutectic phase instead of a oxyorthosilicate was developed.