Актуальні питання формування ринку моторного біопалива в Україні - Осташко, Т.О.; Трипольська, Г.С. (Наука та інновації, 2010)
Досліджено питання формування ринку моторного біопалива України, визначено фактичну та потенційну частки моторного біопалива в структурі споживання палива транспортним сектором України. Обґрунтовано та запропоновано заходи по збільшенню обсягу споживання моторного біопалива в країні шляхом введення зобов’язання домішувати моторне біопаливо до традиційного в найбільших містах країни, що сприятиме формуванню інфраструктури моторного біопалива і в решті населених пунктів. Проаналізовано проблеми, що стримують формування даного ринку, та запропоновано шляхи для їх подолання. Исследованы вопросы формирования рынка биотоплива Украины, определены фактическая и потенциальная части биотоплива в структуре потребления топлива транспортным сектором Украины. Обоснованы и предложены меры увеличения объема потребления биотоплива в стране путем введения обязательства подмешивать биотопливо к традиционному в наибольших городах страны, что будет способствовать формированию инфраструктуры биотоплива и в остальных населенных пунктах. Проанализированы проблемы, которые сдерживают формирование данного рынка, и предложены пути их решения. Problems of biofuels market formation in Ukraine are examined, actual and potential shares of biofuels in fuel consumption structure by transport sector in Ukraine are defined. Increase of amounts of biofuels consumption by means of adoption of biofuels blending mandate in the largest cities of the country is offered and substantiated, which will help creating respective infrastructure in the rest areas. Problems impeding development of the market are analyzed, and means to solve them are suggested.