Конструювання рекомбінантного штаму дріжджів Pichia stipitis з поліпшеними параметрами алкогольної ферментації ксилози - Дмитрук, К.В.; Куриленко, О.О.; Іщук, О.П.; Убийвовк, В.М.; Сибірний, В.А.; Федорович, Д.В.; Сибірний, А.А. (Наука та інновації, 2010)
За допомогою сайт-специфічного мутагенезу створено модифіковану форму ксилозоредуктази дріжджів Pichia
stipitis зі зниженою спорідненістю до NADPH(H⁺). Одержано рекомбінантний штам P. stipitis з посиленою експресією
модифікованої форми ксилозоредуктази, який характеризувався підвищеною в 1,3 раза продуктивністю алкогольної ферментації ксилози. Продуктивність алкогольної ферментації гідролізатів висівок та тирси сконструйованим
штамом були також підвищені. С помощью сайт-специфического мутагенеза создана модифицированная форма ксилозоредуктазы дрожжей Pichia
stipitis со сниженным сродством к NADPH(H⁺). Сконструирован рекомбинантный штамм P. stipitis с усиленной экспрессией модифицированной формы ксилозоредуктазы, характеризирующийся повышенной в 1,3 раза продуктивностью алкогольной ферментации ксилозы. Продуктивность алкогольной ферментации гидролизатов отрубей и опилок
сконструированным штаммом были также улучшены. The modified form of the xylose reductase (XR) of Pichia
stipitis with decreased affinity toward NADPН(H⁺)
was created via site-specific mutagenesis. Recombinant
strain of P. stipitis overexpressing the mutated XR characterized
by 1,3-fold increase in productivity of xylose alcoholic
fermentation was constructed. The rates of alcoholic
fermentation of hydrolyzates of wheat bran and sawdust were also improved.