Сенсаційна розробка учених України відкриває шлях до рішення проблеми забезпечення міжнародної екологічної безпеки при видобуванні нафти та газу (Наука та інновації, 2011)
Ученими Інституту електрозварювання
ім. Е.О. Патона Національної академії наук України і Навчально-наукового центру високих технологій Національного університету оборони
України розроблена технологія, що дозволяє
оперативно ліквідовувати аварії, пов’язані з підводним видобуванням і транспортуванням нафти і газу, подібні до тієї, що сталася в Мексиканській затоці в квітні 2010 року, а також реставрувати законсервовані аварійні платформи і промисли.