Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини - Фролова, Н.Е.; Науменко, К.А.; Українець, А.І.; Усенко, В.О. (Наука та інновації, 2011)
Наведені результати досліджень ароматформуючих речовин рослинної сировини з використанням мікролабораторної установки. Конструкція та принципи дослідження передбачають адсорбційне градієнтно-селективне концентрування ароматичних речовин з послідуючою термодесорбцією безпосередньо у газохроматографічну систему,
чим забезпечується достовірна інформація про якісний та кількісний склад ароматформуючих речовин предмету
дослідження, що є необхідним як для поповнення інформаційної бази, так і для практичного використання у виробничих умовах при вивченні адсорбційно-десорбційних циклів. Представлены результаты исследований ароматобразующих веществ растительного сырья с использованием
микролабораторной установки. Конструкция и принципы исследования предусматривают адсорбционное градиентно-селективное концентрирование ароматических
веществ с последующей термодесорбцией непосредственно в газохроматографическую систему. Это даёт достоверную информацию про качественный и количественный состав ароматобразующих веществ предмета исследования, что необходимо как для пополнения информационной базы, так и для практического использования
в промышленных условиях при изучении адсорбционно-десорбционных циклов. The results of herbal aromatic substances using microlaboratory
unit are presented. The design and principles of
the research provide adsorption gradient-selective concentration
of aromatic component with the subsequent thermal
desorption directly into the gas-chromatographic system.
This gives adequate information about the qualitative and
quantitative composition of aromatic component of substances,
which is necessary both for completing the information
base and practical use in industrial conditions during the study of adsorption-desorption cycles.