Wеb-система регіонального центру підтримки програми UN-SPIDER в Україні - Скакун, С.В. (Наука та інновації, 2011)
Наведені результати виконання науково-технічного проекту НАН України. Проектом передбачено створення інформаційного ресурсу моніторингу надзвичайних ситуацій та впровадження системи оцінки ризику повеней в Україні за супутниковими, наземними та модельними даними на базі регіонального центру підтримки програми ООН щодо використання космічної інформації для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій та екстреного реагування (UN-SPIDER). Представлены результаты выполнения научно-технического проекта НАН Украины. Проектом предусмотрено создание информационного ресурса мониторинга чрезвычайных ситуаций и внедрение системы оценки риска наводнений в Украине с использованием спутниковых, наземных и модельных данных на базе регионального центра поддержки программы ООН по использованию космической информации для предупреждения и ликвидации чрезвычайных ситуаций и экстренного реагирования (UN-SPIDER). The results of the National Academy of Sciences of Ukraine science and technology project are presented. An information resource for disaster monitoring was developed and a system for flood risk assessment in Ukraine was implemented for regional support office of the United Nations Platform for Space-based Information for Disaster Management and Emergency Response.