Определение возрастзависимой физической работоспособности с использованием теста PWC170 (150,130) у подростков и взрослых с врожденными пороками сердца - Лебедь, И.Г. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті вивчені та оцінені запропоновані в сучасних публікаціях способи виконання тесту оцінки фізичної працездатності PWCAF і відображений алгоритм виконання його у підлітків і дорослих c ВПС. Показано, що використання тесту PWC₁₇₀ можливо у молодих пацієнтів з ВВС, в той час як у осіб більш старшого віку необхідно використовувати вік-залежні тести PWCAF за запропонованим алгоритмом, як об’єктивний критерій оцінки дієздатності таких пацієнтів, ступеня їх фізичного стану, ступеня декомпенсації серцевої діяльності. In the article there were analyzed different methods for PWC₁₇₀ performance and invited an algorithm for adolescents and adults with CHD. Test PWC₁₇₀ must be used in young patients with CHD, while in older persons must use Age-dependent Tests PWC₁₅₀ , and PWC₁₃₀, by the proposed algorithm, for objective criterion of physical working adapting, the degree of their physical condition, the class of heart failure.