Организация и роль занятий физическими упражнениями с лицами пожилого и старческого возраста, имеющими сердечно-сосудистую патологию - Агранович, Н.В.; Анопченко, А.С.; Агранович, В.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
У статті розглядаються проблеми збереження та зміцнення здоров’я, раціонального способу життя,
підвищення функціональних можливостей осіб похилого та старечого віку. Проведено аналіз самооцінки
стану здоров’я, якості життя осіб літнього і старечого віку Крайового геріатричного центру м. Ставрополь.
Вивчено вплив занять фізичною культурою на показники якості життя у літніх людей з серцево-судинною
патологією. Даються рекомендації з утримання та спрямованості комплексу вправ оздоровчої фізичної
культури у кардіологічних хворих похилого та старечого віку. The article deals with the problem of preserving and enhancing the health, lifestyle management, enhancing
the functionality of elderly and senile age. We present an analysis of self-assessment of health status, quality
of life of elderly and senile age. The analysis was performed at the Regional Geriatric Center of Stavropol. We
have studied the influence of physical training on the indices of life quality in elderly people with cardiovascular
diseases and provided a guidance to a complex of physical exercises meant for recuperation from heart diseases
of elderly and senile-age patients.