Хирургическое лечение гнойно-некротических осложнений сахарного диабета - Гройзик, К.Л. (Таврический медико-биологический вестник, 2014)
Представлений багаторічний аналіз роботи з хворими, що страждають гнійними ускладненнями
цукрового діабету. Представлена патоморфология порушень мікроциркуляторного русла з акцентами на
хірургічні аспекти гормонально-запального процесу. Викладена специфіка консервативної терапії.
Відзначено важливість етапності лікування. Визначена головна мета – збереження кінцевий і її опорно-
рухової функції. Це завдання лежить від успіху первинної операції, наступних перев’язок і максимального
використання сучасних ангіотропних препаратів. We present the results of a long-term analysis of patients suffering from suppurative complications of
diabetes. Pathomorphological violations of the microvasculature path are described, with emphasis on the
surgical aspects of the hormone-inflammatory process. The specifics of conservative therapy are set out and
phasing treatment is highlighted. The main objective is preservation of the limb and the locomotor function.
This task fulfilment depends on the success of primary surgery, subsequent dressings, and maximum use of
modern angiotropic preparations.