Георгій Федорович Проскура – життєвий та творчий шлях (Проблемы машиностроения, 2016)
Академік АН УРСР Георгій Федорович Проскура (1876-1958) - видатний вчений у галузі аерогідродинаміки та гідромашинобудування, заслужений діяч науки й техніки України. Його багатогранна діяльність пов'язана з закладенням підвалин і розвитком машинобудування та авіації в Україні.