Портативний багатофункціональний монітор для вимірювання α-випромінювання радону в оточуючому середовищі - Алєксєєва, О.В.; Лисиченко, Г.В.; Забулонов, Ю.Л.; Буртняк, В.М.; Одукалець, Л.А. (Наука та інновації, 2011)
У роботі обґрунтована необхідність створення нових технологій та технічних засобів контролю і моніторингу радону в оточуючому середовищі в режимі реального часу. Наведено основні технічні характеристики створеного
монітора для вимірювання α-випромінювання радону в навколишньому середовищі. Наведено його основні відмінності від існуючих прототипів. В работе обоснована необходимость создания новых
технологий и технических средств контроля и мониторинга радона в окружающей среде в режиме реального
времени. Приведены основные технические характеристики созданного монитора для измерения α-излучения
радона в окружающей среде. Приведены его основные отличия от существующих прототипов. The paper proves the necessity of creating new technologies
and equipment for real time control and monitoring of radon in the environment. The basic specifications of the monitor set up for measuring radon alpha radiation in the environment are presented. Its main differences from existing prototypes are given.