Методика розрахунку регіонального рейтингу на основі індексу інвестиційного клімату в Україні - Ляпін, Д.В. (Наука та інновації, 2011)
Обговорюються питання розробки методики розрахунку регіонального рейтингу на основі індексу інвестиційного
клімату в Україні, що включає розробку критеріїв дослідження інвестиційного клімату; принципів та механізму функціонування національної системи моніторингу інвестиційного клімату за цими критеріями; механізму залучення інвестицій та вдосконалення механізмів захисту прав інвесторів для сприяння притоку в економіку України приватного непозичкового капіталу. Обсуждены вопросы разработки методики расчета регионального рейтинга на основе индекса инвестиционного климата в Украине, которая включает разработку
критериев исследования инвестиционного климата; принципов и механизма функционирования национальной
системы мониторинга инвестиционного климата за этими критериями; механизма привлечения инвестиций и
усовершенствования механизмов защиты прав инвесторов для содействия притока в экономику Украины частного нессудного капитала. The article discusses the problem of the development of
calculation methodology of regional rating based on the
index of investment climate in Ukraine, which includes the
development of research investment climate criteria, principles
and mechanisms of functioning of the investment
climate monitoring national system according to the criteria,
development of a mechanism for attracting investment
and improving mechanisms of investors’ right protection
for facilitation of private non-loan capital inflow in Ukraine economy.