Фаза волновой функции квантового бита как ресурс для хранения и передачи информации - Войтович, И.Д.; Пастух, О.А. (Кибернетика и системный анализ, 2014)
Рассмотрена фаза волновой функции квантового бита как ресурс для хранения и передачи классической информации. Качественно оценена эффективность такого ресурса. Предложено использование данного ресурса для передачи классической информации по квантовому каналу связи с помощью технологии квантовой телепортации. Розглянуто фазу хвильової функції квантового біта як ресурс для зберігання і передачі класичної інформації. Якісно оцінено ефективність такого ресурсу. Розглянуто використання даного ресурсу для передачі класичної інформації по квантовому каналу зв’язку за допомогою технології квантової телепортації. The qubit wavefunction phase as a resource to store and transfer classical information is considered. The qualitative evaluation of the resource’s effectiveness is proposed. The application of the resource to transfer classical information via a quantum communication channel by means of quantum teleportation technology is considered.